Úvod » Hovädzie mäso - čerstvé » Sviečkovica (pravá)
Popis: Hovädzia sviečkovica je najjemnejšie a najkrehkejšie mäso. Sviečkovica sa delí na 3 časti: vrchnú časť (vhodná na Carpaccio), strednú časť (príprava filet mignon, Chateaubriand) a chvost (kvôli svojmu tvaru nevhodný na steak, ale ideálny na Stroganoff). Jej využitie oceníte pri príprave minútok (steak, medailóniky) alebo si radi pripravíte tatarsky biftek.
Ako objednať: Hovädziu sviečkovicu je možné kúpiť len celú, keďže má tri časti, nemôžeme ju deliť medzi zákazníkov. Jej veľkosť závisí od veľkosti býka, ktorý sa k nám dostane. Zvyčajne jej hmotnosť je v rozmedzí 1,2 -1,7 kg - cena jednej sviečkovice bude cca v rozmedzí (30 - 43 eur).
Skladovanie: V chladničke pri teplote do max. 4 st. C v NEPORUŠENOM obale vydrží 14 dní.
Upozornenie: Obrázok je len ilustračný.